Beta: Kijkje in toekomst van tankstations richting 2035

Tankstation in transitie
Beeld: BETA

Afgelopen woensdag 5 februari was het feest op de prachtige Total tankstation-locatie van BETA bestuurslid Mattijs Jongeneel aan de Ypenburgse Stationsweg in Den Haag. Daar vond de presentatie plaats van de in opdracht van de VNPI (Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie) opgestelde outlook “Tankstations in transitie”.

BETA en VNPI deden samen de ontvangst van allerlei genodigden uit de branche en met name beleidsmakers. Erik Klooster van de VNPI, Ewout Klok van BETA en Geert Houbrechts van Total spraken allen enthousiast over de mogelijkheden voor de branche en daarna presenteerde Beerenschot de outlook. Iedereen was zeer geïnteresseerd en enthousiast. Niet in de laatste plaats Floor Vermeulen, Gedeputeerde van Zuid Holland en belast met mobiliteit. Aan hem werd het rapport aangeboden en dit moment werd natuurlijk vastgelegd op bijgaande foto.

Dat veranderingen gaande zijn en nog gaan komen, staat voor iedereen als een paal boven water. Welke dat precies zullen zijn en in welke richting ze zullen gaan is echter nog onduidelijk. Maar u wilt toch ook wel uw plan gaan trekken voor de toekomst? Waar baseert u zich dan op? Welke cijfers? Op die vraag geeft het gloednieuwe rapport van Berenschot “Tankstations in transitie” een aardig overzicht en inzicht. Zekerheid heeft niemand maar de VNPI wilde graag een frisse blik op kansen in services en nieuwe energie richting 2035. Daarom heeft de VNPI aan consultancy-bureau Beerenschot gevraagd om een zogenaamde ‘outlook’ te maken en een antwoord te geven op de volgende 2 vragen.

Klik hier voor het hele artikel

Bron: Beta