EVBox breidt netwerk uit naar Oost-Europa

EVBox Warschau
Beeld: EVBox

Op maandag 3 februari kondigde EVBox tijdens Dutch eMobility Day—georganiseerd door de Nederlandse ambassade en de Poolse Alternatieve Brandstoffen Associatie (PSPA)—aan dat er een nieuw kantoor in Oost-Europa geopend gaat worden. Het kantoor zal gevestigd worden in Warschau en zal de focus voor EVBox meer op de Poolse, Tsjechische en Slowaakse markten gaan leggen. Door in de Oost-Europese markt te stappen, zal EVBox zich meer en meer gaan vestigen als belangrijke globale speler in elektrisch laden.

Tijdens Dutch eMobility Day, wat onlangs in Warschau heeft plaatsgevonden, heeft EVBox aangekondigd om uit te breiden naar Oost-Europa met een nieuw kantoor in Warschau. EVBox opent hiermee zijn dertiende kantoor sinds de oprichting in 2010 en zal zijn netwerk verder uitbreiden naar Polen, Tsjechië en Slowakije.

Polen focust al enkele jaren op de ontwikkeling van nieuwe vormen van transportatie. Twee jaar geleden introduceerde Polen de “Act on Electromobility and Alternative fuels”, welke veranderingen schetst om de adoptie van emissievrij transport te versnellen—sindsdien is Polen een van de voorlopers in de Europese elektrische busmarkt geworden. De “Electromobility Counter”, bestuurd door de Poolse Alternatieve Brandstoffen Associatie, laat zien dat er tegen het eind van 2019 bijna 2.000 publieke laadpalen in Polen waren—een toename van 100 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

De aankomende twee jaar hopen de grootste Poolse spelers nog eens 6.000 laadpunten te installeren. Ook ontwikkelt de private infrastructuur zich flink. Het potentieel van de private laadinfrastructuur in de Poolse markt wordt geschat op 80-100 duizend laadpunten in 2025. Daarbij zullen de aangekondigde subsidies voor laadstations en auto’s de marktontwikkeling vooruithelpen. Vergelijkbare stimulansen werken ook goed in Slowakije en Tsjechië.

EVBox zal significant bijdragen aan bovengenoemde doelen. Met zijn ruime assortiment aan laadoplossingen, variërend van thuisladers (3.7 kW) en snelladers (tot 100 kW) tot ultrasnelladers (tot 350 kW), zal EVBox de mogelijkheden voor een elektrisch laadnetwerk in deze markten vergroten. Met meer dan 100.000 laadpunten wereldwijd en continue investeringen in R&D (Bordeaux fabriek heropend in 2019; Lab Space eerder dit jaar geopend), ziet EVBox de Oost-Europese markt als een nieuwe kans om het wereldwijde elektrische laadnetwerk succesvol te ontwikkelen.

Bron: Persbericht EVBox