Berrie Wolters
2020 is gezien de Corona sowieso een heel gek jaar. Maar voor de firma Autorette begon vlak voor deze pandemie het jaar dramatisch. Op 26 februari immers brandde het bedrijfspand te
Helmond zo goed als geheel af. Gelukkig was al snel een alternatief pand beschikbaar, maar het was toch behelpen. In week 6 van dit jaar was het geheel nieuw gebouwd pand aan de Deltaweg 4 dusdanig klaar zodat de gebroeders Van Leeuwen van Autorette deze konden betrekken. Ik had recent een afspraak met John van Leeuwen in zijn nieuwe pand.

Het nieuwe pand is exact gelijk aan het oude. John van Leeuwen: “Dat moest inderdaad en daar was de gemeente heel precies in. We hadden blijkbaar een iets afwijkende kleur bakstenen en moesten daarom een nieuwe vergunning aanvragen. Maar het is allemaal goed gekomen. De brand was natuurlijk dramatisch, maar zoals Johan Cruijf zei ‘elk nadeel heeft een voordeel. We hebben het pand anders kunnen inrichten en effectiever kunnen maken. Zo kom je via de ingang direct bij onze nieuwe en mooie showroom/shop. Hier verkopen we hoofdzakelijk autopoetsproducten.”

autorette
autorette

Werkplaats en opslag

In week 6 kon men dus weer in het nieuwe pand. “Vanaf dat moment zijn we het pand opnieuw aan het inrichten, de orders voor nieuwe wasboxen aan het maken, verrichten van onderhoud bij klanten etc. We zijn nog niet geheel klaar. Het nieuwe pand biedt effectievere ruimte voor de werkplaatst en ook qua magazijnruimte zijn we er op voorruit gegaan. Het oude pand had een groter aantal tussenwanden en een aantal hebben we bij de nieuwbouw weggelaten. We hebben in 2020 best nog wel wat projecten kunnen verwezenlijken.”

autorette

WASBOXEN

Aan het pand bevonden zich 4 wasboxen. “Die hebben we ook opnieuw gebouwd. Gelukkig kan er daar weer gewassen worden. We moeten nog boeiborden op de wasboxen plaatsen en Huijbregts komt binnenkort de vloeren coaten.
Het bedieningspaneel hebben we vernieuwd en er kan nu ook contactloos betaald worden.”

autorette

Leave a comment