Dr Stöcker besteedt al enkele jaren veel aandacht aan het minimaliseren van de afvalstroom bij haar carwashklanten. Denk aan de 5 liter Easy-Pack waarvan de plastic bag eenvoudig kan worden opgevouwen en recyclebaar is. Met de zojuist geïntroduceerde Bag-in-Box zet Dr Stöcker een volgende stap in de strijd tegen lege kannen bij carwashlocaties. 
Jeroen Houweling van Dr Stöcker Benelux: “Bag-in-Box is een kartonnen doos met daarin een recyclebaar plastic zak. Bovenop de doos zit een draaiknop waar vanuit de carwashmedewerker direct het 20 liter chemieproduct in de 60 liter voorraadkan kan bijschenken. Hierna kan de lege plastic bag uit de doos worden gehaald en opgevouwen in de afvalcontainer gedeponeerd worden. De doos kan bij het oud papier.”

dr stocker bag-in-box 2 carwash wasstraat chemie

ADR Richtlijnen
De Bag-in-Box is een aanvulling op de Easy-Pack. Een verschil is onder andere: bij de Easy- Pack moet eerst de plastic bag uit de doos gehaald worden en bij de Bag-in-Box kan direct met de doos bijgevuld worden.  
Jeroen Houweling: “In verband met de strenge ADR richtlijnen mochten we onze agressievere producten niet in de Easy-Pack variant transporteren. Met de Bag in Box hebben we dit probleem getackeld.
Het concept heeft ook positief effect op de CO2 voetprint:
– 60% procent minder afval.
– 90% minder voorraad bij waslocaties.
– Maar nog belangrijker: 100% gebruiksgemak voor onze relaties.”

Testen

Meerdere relaties van Dr Stöcker, waaronder Hanex, gaven al eerder aan van de lege chemiekannen af te willen. Op dit moment worden 3 producten uit het Bag-in-Box concept dan ook bij Hanex vestiging Oss getest. Jeroen Houweling: “We testen daar 2 voorreinigers en 1 schuim product. Is de test positief en zijn er meerdere carwashondernemer enthousiast, dan zullen we het Bag in Box systeem met meerdere producten uitbreiden. De  20 liter Bag in Box is middels een slangetje rechtstreeks te koppelen aan de doseerpomp. Ook dit zijn we nu in de praktijk aan het testen.”

Meer  Informatie

Dr Stöcker Benelux

Tel: (0031) 071 250 111 0
E-mail: info@dr-stoecker.nl

Share:

Leave a comment