Peter Wiering: “WaterMagic levert meerdere soorten kettinbaansystemen, zowel Europese als ook Amerikaanse. In iedere lengte die men zoekt. Dubbele ketting, oproepbare rollen, belt enkele ketting, kortom voor ieder wat wils. Naast kettingbakken leveren wij ook twee soorten inrij-systemen.”

AVW-bandtransportsystemen

Deze zijn ontworpen voor meer controle over het voertuig en minder beperkingen voor het type voertuig dat wordt gewassen. Met alle vier de banden op een band heeft remmen en sturen geen gevolgen. Het elimineren van geleiderails voorkomt ook wielbeschadiging. Daarnaast is het onderhoud vele malen
simpeler en goedkoper! Immers er zijn veel minder slijtage delen, dus ook nog eens minder stilstand.
De AVW-beltconveyor heeft een ontwerp met drie sporen, gemaakt van dik staal of optioneel roestvrij staal.
Onze Roller Correlator is gemaakt van roestvrij staal en duurzaam UHMW. Het eenvoudige ontwerp past op de meeste bestaande frames en kan worden aangepast aan afwijkende maten.”

watermagic kettingbaan

De AVW Roller Correlator is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en duurzaam UHMW. Het eenvoudige ontwerp past op de meeste bestaande frames. Geen schroeven, bouten, veren,
pennen of smeernippels. Rollen kunnen worden uitgenomen voor eenvoudige vervanging en reiniging. Kan ook worden aangepast aan afwijkende maten. Ligt in lijn met de kettingbaan:
– Onderhoudsvrij,
– Geen veren of pinnen,
– Geen smering,
– Geen metaal-op-metaal rollend contact.
– Optioneel RVS frame

watermagic ketting baan 4

Enkele transportband
De enkele 12 ”-band is ontworpen voor traditionele afmetingen van de transportbaan en speciaal in nieuwbouw of retrofit situaties. Een van de belangrijkste voordelen is dat er minder bewegende delen zijn (geen rollen, luiken, oprolvork, etc.).

Dubbele transportband
Dubbele transportbanden van 30 en 42 inch zijn ontworpen voor meer controle over het voertuig en zeker wanneer de bestuurder in de auto zit. Daarnaast veel minder beperkingen voor het type voertuig dat wordt gewassen. Het dragen van alle vier de banden geeft meer controle; wanneer de bestuurder de remmen activeert of het stuur draait dan gebeurt er alsnog niks.

Amerikaanse Kettingbanen

“ON DEMAND” kettingbaan of standaard.
– Hydraulisch aangedreven of elektrisch.
– Zwaar staal. Luchtopname voor constante spanning en soepele werking.
– Eigen Ontwerp.
– Afgeschuinde kunststof railbeschermers.
– Vetloze lagers.
– Hydrauliek met directe aandrijving.
– Keuze uit verschillende soorten rollen en kettingen.
– Pneumatische oproller en kettingspanner.
– Directe aandrijving (geen versnellingsbak).
– Ook verkrijgbaar in RVS

Kettingbaan putmaten:
Breedte kettingbaan 18 ” 46cm)
Putdiepte 18 “(46 cm) minimum, 25” (64 cm) standaard
Hydraulisch: 6 GPM Normaal, 9,5 GPM Max
Lucht: + 1/4 “NPT x 3CFM
C-Drive-sectie: 3 meter
B-middelste gedeelte: 3 meter ( of wat u wenst)
A-take-up sectie: 3 meter

Elektromotor of Hydromotor kunnen worden aangepast naar gelang de lengte van de ban.

Afstand rollers:
De afstand tussen de rollen kan in principe zelf bepaald worden. Bij een dubbele ketting is dat meestal 1.65 mtr. tussen de rollen. Bij oproepbare en standaard kettingbanen wordt dat in overleg gedaan.

Montage
Installatie van welke kettingbaan dan ook wordt gedaan door vakmensen. Een goede plaatsing is van belang voor het totale wasproces. Een auto mag tenslotte niet zomaar de baan lopen. Vloertekeningen worden altijd vanuit de fabriek ter beschikking gesteld.

Europese Kettingbanen

De gebruikte ketting van de Europese ketting banen in een D40 versie. Een stevige en grote open schalm die simpel te vervangen of aan te passen is. De Amerikaanse versie is wederom naar “keuze” maar zijn oer en oer sterke open schalmen. De kettingbaan bak van de Europese versie is een volblad verzonken bak met maar een inbouw diepte van 350 mm en een lage versie. De Amerikaanse gaan dieper en breder. Deze hebben ook een kunststof bescherming aan de zijkant van de bak.

Onderhoud & Zo
Wat betreft het onderhoud heeft de belt kettingbaan het minste nodig afgezien van schoonmaken. Alles valt of staat bij hoe en hoeveel er gewassen wordt, de lengte, de locatie en zelfs de was producten zijn van invloed. Er zijn kettingbanen die al meer dan 15 jaar goed functioneren. Rollen en ketting zijn in principe de grootste slijt delen maar simpelste vervangen. Een dubbele ketting wordt in principe na een aantal jaren “gedraaid “ zodat deze evenredig slijt.

Levensduur
De Amerikaanse kettingbanen zijn in de regel sneller dan Europese met de belt conveyor als absolute topper: meer 560.000 wassingen op één locatie per jaar! Stalin de regel kunnen de Europese banen 60 – 80 voertuigen per uur verwerken en de Amerikaanse kunnen 100 – 120 voertuigen aan. Hierbij moet wel in acht genomen worden hoe lang de baan is en hoe het afrekenen en voorwassen geregeld is. Dit is net zo belangrijk.”

watermagic kettingbaan

Meer Informatie

Leave a comment