Na verschillende pilots gedraaid te hebben dit afgelopen jaar, lanceert Spectro nu officieel het Internet of Spectro. Met dit concept zettencwe de volgende stap als het gaat om effectieve en efficiënte inzet van datagebruik in reinigingsmiddelen. Hierbij spelen onder andere de unieke Internet Modules, Spectro Technical Service en de Spectro App een grote rol.

Spectro Internet Modules: nooit meer zonder product!

Bij gebruikers van onze innovatieve reinigingsmiddelen wordt een speciale Spectro Internet Module geïnstalleerd, die kan communiceren met alle doseerapparatuur en sensoren van Spectro. Deze data worden continue doorgespeeld naar onze server, waar wij deze verder kunnen analyseren en waar nodig bewerken. De eerste praktische toepassing van Internet of Spectro is dan ook het monitoren van grote verpakkingen zoals IBC’s en MiBC’s in de Car- & Truckwash en de voedingsmiddelenindustrie. Hier kunnen we tot op de minuut aflezen wanneer de klant het bestelmoment bereikt, waarna er automatisch een nieuw product wordt opgestuurd. Daarnaast krijgen gebruikers standaard een melding wanneer iets helemaal op is. Zo hoeft een klant dus nooit meer zonder product te zitten!

spectro

Spectro Technical Service & vernieuwde Spectro App


De Internet Modules, sensoren en doseerapparatuur worden zowel ontwikkeld als geproduceerd door Spectro zelf – in onze volledig energieneutrale fabriek. Alles wordt professioneel geïnstalleerd door het gloednieuwe Spectro Technical Service Team, dat 24 uur per dag voor onze gebruikers klaarstaat. Daarnaast werken zij compleet CO2-neutraal, door
het uitsluitend inzetten van elektrische voertuigen.

Een ander belangrijk onderdeel van het Internet of Spectro is de lancering van onze rebranded app. De Ecodos app is namelijk officieel getransformeerd naar de gloednieuwe Spectro App, die nog veel meer functionaliteiten met zich meebrengt. Zo kunnen gebruikers installaties via onze Technical Service aanvragen, werkrapporten genereren, en zullen in de nabije toekomst ook notificaties verschijnen wanneer een product (bijna) op is en bijgevuld moet worden.

Het Internet of Spectro is onze data-gedreven innovatiegroep voor efficiënter, effectiever en milieuvriendelijker gebruik van Spectro’s professionele reinigingsmiddelen. Wil je ook gebruik maken van onze slimme systemen? Installeer dan nu de Spectro App en neem contact op!

Leave a comment