Aan de Geijsterseweg te Wanssum zijn de eerste palen in de grond gegaan. Over enkele weken zal hier een geheel nieuw onbemand AVIA XPress tankstation komen. Na een periode van ruim 30 jaar huisvesting van een brandstofdepot in Wanssum bouwt Vollenhoven in Wanssum haar 2de onbemande tankstation.

Dit project is van de grond gekomen door samenwerking met Rob van Gestel, eigenaar van BP Well, en Vollenhoven. Het betreft de tweede tankstation locatie van Vollenhoven in Wanssum. Om de enorme traffic door het centrum van Wanssum tegen te gaan is in september vorig jaar de nieuwe rondweg geopend. Joep Fassaert van Vollenhoven: “We zijn lange tijd samen met Rob en de gemeente bezig geweest voor een vergunning voor een tankstation aan de rondweg te verkrijgen”. Rob moest in 2018 het andere tankstation in Wanssum saneren voor diezelfde rondweg.

“Toen Rob van Gestel met BP Well op ons pad kwam, gaf hij aan de exploitatie van zijn station te willen overdoen aan een derde partij. Deze moest ook interesse hebben in een ander project van hem, een plan voor een onbemand tankstation in de buurt van Wanssum. Wat bleek, hij had al een stuk grond aangekocht aan de nieuwe rondweg in Wanssum. Voor ons was dat natuurlijk perfect”, vervolgt Joep Fassaert.

vollenhoven

Rob van Gestel blijft eigenaar van de grond en Vollenhoven verzorgt de bouw en gaat het station exploiteren. Het wordt een onbemand tankstation gericht op de particulier, het MKB en de transport sector. Naast de traditionele brandstoffen en AdBlue zal op dit tankstation ook de milieuvriendelijke HVO diesel, gemaakt uit plantaardig afval, verkrijgbaar zijn. Dit product draagt bij aan een besparing op fijnstof en uitstoot van stikstof, afhankelijk van het type motor. Net zoals bij de andere locatie in Wanssum plaatst Vollenhoven ook bij het nieuwe tankstation twee wasboxen.

Leave a comment