Er is flink gebouwd op de Californiedreef 21 te Utrecht. Christ Carwash heeft inmiddels een nieuwe roll-over en 6 nieuwe wasboxen geplaatst. Dus er kan weer gewassen worden. Immers op deze locatie heeft voorheen jarenlang een wasbedrijf gezeten (red: bussenwassen.nl). Sinds half 2019 is het bedrijf gestopt en stond het terrein braak. Nu krijgt het de oude functie terug.

Mehmet Eroglu gaat samen met zijn broer Erti Carwash Overvecht runnen. Hij is meer dan 5 jaar werkzaam geweest bij Autoradam (red: laatste functie als CFO) dus de carwashbranche is hem niet vreemd. Nu dus zelf als eigenaar. Mehmet Eroglu: “Mijn broer heeft al jaren een poetsbedrijf in Utrecht, zo’n 300 meter van de Californiëdreef. Ik wist al een tijdje dat het wasterrein braak stond.

Naast het wasterrein is ook een deel van het naastliggende pand bij Carwash Overvecht betrokken waar oa. de roll-over is geplaatst. De 6 nieuwe wasboxen staan op het buitenterrein. De roll-over is extra hoog zodat we ook busjes kunnen wassen tot een maximale washoogte van 3 meter. Het unieke bij ons is dat we de auto zeer uitgebreid handmatig voorwassen. Bij dit  voorwasproces krijgen de velgen extra aandacht zodat ze bij het uitrijden van de wasstraat niet alleen schoon zijn maar ook glimmen! Tijdens het voorwassen gebruiken we een schuimlans waarmee we het voertuig als het ware geheel bedekken met een schuimlaag. We laten het schuim even zijn werk doen en dan wordt het schuim afgespoeld met onze krachtige hogedruklans. Tijdens dit proces worden de ‘schaduwplekken’ van het voertuigen ook gereinigd, zodat de voertuig er echt schoon uitkomt!

Voor ons wasproces, zowel bij de wasboxen als de roll-over, maken we gebruik van bronwater i.c.m. een osmose-installatie van Bruine de Bruin. Hierdoor blijven er geen vlekken achter op het voertuig door verdampt water!
Naast het wassen of laten wassen van hun voertuigen kunnen klanten ook bij ons terecht voor een VIP behandeling, snelle poetsbeurt of een uitgebreide exterieurreiniging. Dat laatste combineren we met ons autopoetsbedrijf The Carbutler welke op steenworp afstand ligt van onze carwash.”

SPECIFICATIES

PS: Houd smartphone horizontaal !

NaamProject
Adres

Start bouw
Geplande opening
Aard
Grootte Perceel
Lengte washal
Breedte washal

Carwash Overvecht
Californiëdreef 21 

Jan 2021
April 2021
Verbouw
700 m2
32 meter
7 meter

ROLL-OVER

Soort roll-over
Type/model
Aantal roll-overs
Leverancier
Hoogte roll-over
Breedte roll-over
geschikt busjes

Technische wascapaciteit
Borstel materiaal

Waterverbruik/wassing
Water recycling
Waterosmose

Chemie leverancier
Vloer Leverancier

Enkel portaal
CADIS C17
1 roll-over
Christ
3.00 mtr
2.55 mtr
Ja

10 wassingen/uur
Foam/Sensofil

Gemiddeld 100 liter/wassing
Nee
Ja, Bruine de Bruin

CHRIST
Huijbregts Floorsystems

christ overvecht
christ overvecht

WASBOXEN

Grote perceel

Leverancier
Type/model
Aantal boxen
Technische ruimte
Breedte box
Diepte box
Hoogte box
Extra bus/camper plek
Opstelling
Chemie leverancier

700 m2

Christ
Washpark
6
1 techniek voor 6 boxen
5 meter 50 cm
6 meter
2 meter 75 cm 
Nee
Buiten
Christ

Betaalwijze

Muntgeld
Eigen waspas/munt
Bankpas/Creditcard
Contactloos

€0,50  € 1   € 2
Ja
Ja
Ja

Wasprogramma

Shampoo HD
Powerschuim
Voorreiniger
Wasborstelen
Waxprogramma
Vlekvrij naspoelen osmose

Osmose

Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja

Ja, alles

christ overvecht
christ overvecht

Leave a comment